Podziel się wrażeniami!
Czy można jakoś zaktualizować listę kanałów DVB-C bez wyszukiwania wszystkich od początku, tylko dodając nowe? Mam poukładaną swoją kolejność, przy ponad 200 sztukach szkoda mi robić to od nowa...
Druga kwestia - dlaczego nie pokazuje się informacja, że pojawiły się nowe kanały? Na TV Panasonic wyskakuje mi stosowne okienko po włączeniu telewizora...
Witam,
@radosuaf oto odpowiedź supportu:
Dodawanie poszczególnych kanałów bez konieczności wykonywania pełnego wyszukiwania jest dostępne tylko i wyłącznie manualnie, przy użyciu funkcji: MENU (Home) - Ustawienia - Ustawienia kanałów - Ustawienia cyfrowe - Programowanie cyfrowe - Cyfrowe programowanie ręczne. Oczywiście zaprogramowany kanał można później dowolnie przemieścić korzystając z zakładki "Edycja listy programów". Informacja dotycząca nowych kanałów jest prawdopodobnie zakodowana w sygnale telewizyjnym i jeżeli odbiornik takiej informacji nie otrzyma, nie zostanie ona w żaden sposób wyświetlona na jego ekranie.
Pozdrawiam
1. Dodawanie kanałów - kiepsko... Panasonic dodaje automatycznie.
2. Informacja o nowych kanałach - jak pisałem, mam drugi telewizor (Panasonic ST60) i ten wyświetla informacje o nowych kanałach, a Sony XF90 nie. Podłączone są do tej samej kablówki z użyciem modułów CAM TechniSat TechniCrypt CX.
Witam,
@radosuaf przekzałem Twoje uwagi do supportu - oto odpowiedź:
Istnieje możliwość załączenia funkcji automatycznego wyszukiwania pewnych dodatkowych kanałów, jednakże jest zaimplementowanie może powodować rozsorotowanie uprzednio zapisanej listy programów. Aktywacja tej możliwości jest dostępna przy użyciu funkcji: MENU (Home) - Ustawienia - Ustawienia kanałów - Ustawienia cyfrowe - Ustawienia techniczne. Wchodząc w tą zakładkę, należy aktywować pozycje "Automat. info dot. usług" oraz "Zamiana usług".
Pozdrawiam
O! To chyba będzie to, dzięki, sprawdzę wieczorem.
Okazuje się, że opcję "Automat. info dot. usług" miałem włączoną...