- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
809C 55 - Gorsza jakość obrazu po aktualizacji!!!
Witam!jak w temacie. Wydaje mi się, że po aktualizacji jakość obrau się pogorszyła!!! Potwierdzają to inni użytkownicy. Czy ktoś jeszcze to zauważył? Czy tylko mi się wydaje ? Kupowałem ten tv głównie ze względu na mega jakość obrazu i do niedawna byłem bardzo zadowolony, ale jak coś się nie pojawi to chyba będę wzywał serwis!! Czy da się wrócić do poprzedniejch ustawień/wersji androida?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
k...a z tym telewizorem. dalej nie jest ok, obraz się poprawił, ale dalej jest nie to co powinno-mam wrażenie że ten tv żyje własnym życiem-raz działa dobrze, nic się nie przycina itp, a raz jakieś zawiechy, słaby obraz itp...badziew jakich mało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sony_Polska dział treneski ma coś do powiedzenia w tym temacie? A może dział ekspercki, albo techniczny? A może jakikolwkiek dział, który poczuwa się do minimum odpowiedzialności za wasze produkty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może warto zrobić podwójne resetowanie.
Ja na wszelki wypadek tak zrobiłem, ale w XD85
Czyli najpierw:
- Odłącz przewód zasilania od tv.
- Wciśnij jednocześnie przycisk zciszania oraz włączania na panelu tv (nie pilocie).
Trzymając wciśnięte przyciski podłącz przewód zasilania - potrzebne dwie osoby - Trzymamy nadal wciśnięte przyciski przez 20-30 sekund, aż do zaświecenia się diody na zielono (tak jes w moim modelu, nie wiem jak w innych), poczym można puścić.
- Po jakimś czasie tv się załączy.
- Nie programujemy żadnych kanałów, przechodzimy przez menu konfiguracji i robimy jeszcze raz przywracanie ustawień fabrycznych, tym razem z menu tv.
To jest opis antidotum na ponowne uruchamianie się po wyłączeniu, ale może pomoże na inne dolegliwości tv również.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam KDL-55W809C, data produkcji 2016/10, Ser.no. 6026254...ale taką przypadłość widziałem też w mediaexpert - a oni mają chybą w dystrybucji serię w808c.
Z tego, co się doczytałem o ozneczeniach modeli, to Twój tv jest z 2015 roku o czym mówi literka "C".
C - 2015
D - 2016
E - 2017
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Darek_A -w wolnej chwili spróbuję zrobić tak jak piszesz - może coś da.
Model z roku 2015 ale być może produkcja trwała dalej?- nie mam pojęcia. Tak było napisane na tabliczce znamionowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kupiłem w sklepie "NOWOŚĆ 2016", która okazała się modelem z 2015r.
Oznaczenie modelowe, to jest X*D*85*, *czyli niby 2016, ale zagłębiając się
w dane, to jest to model 2015.
I to niby nic takiego, ale wiem z doświadczenia ze smartfonami, że modele
starsze niż dwa lata już nie łapią się na nowości od Google - i tu chodzi o
datę wydania modelu, a nie o datę produkcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja to bym chciał żeby ten telewizor po prostu normalnie-ładnie odbierał-a nie jak jakiś tv za 1500zł z biedronki lub lidla. Niech Sony odda mi 1500-2000zł to będziemy kwita-uznam że kupiłem słaby tv za adekwatną cenę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Potwierdzam, że obraz po aktualizacji jest nie do zaakceptowania.
Przy tych samych ustawieniach co przed aktualizacją: siadła paleta kolorów, gradienty są schodkami, pikselizacja w materiałach 720p, MotionFlow przy szybko poruszających się elementach (np. ręka piłkarza na zielonej murawie) generuje wokół konturów rozmyte "mydło" - taką obwiednię zblurowaną wyraźnie widoczną.
Nie pomaga: zabawa z ustawieniami, a robię to już tydzień
Pomaga: wyłącznie wszystkich polepszaczy, ale nie po to kupowałem ten TV
Dane techniczne
kd-55xd8005, żródło obrazu 720p: telewizja UPC z dekodera zewnętrznego
Żądanie
Proszę przywrócić mi funkcjonalność poprawy jakości obrazu 720p w 4k która występowała przed aktualizacją. Teraz ona nie działa albo działa niewłaściwie.
Wydałem 5tyś na tv płacąc za oprogramowanie, a SONY lipnym updatem mi to wyłącza. Trzeba było ostrzec użytkowników to bym nie aktualizował TV !!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dołączam obrazy ze skopanym gradientem wykonane już po kalibracji obrazu na testowym wideo 2180p 10bit odpalonym z USB w aplikacji WIDEO czyli natywnej dla telewizora. (już pomijam kwestię, że nawet w menu telewizora na przejściach tonalnych kolorów występują artefakty gradientu)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam dokładnie tak samo jak kolega ChlodnyNet. Cieszę się że wkońcu ktoś tak fachowo opisał występujący problem-aczkolwiek żeby nie było-z kolegi (i mojego) nieszczęścia się nie cieszę. Co dziwne wydaje się że ten problem występuje zarówno przy aktualizacji do androida 6 jak i 7! Pytanie co na to teraz SonyTeamPoland?I co my powinniśmy z tym zrobić?ChlodnyNet-czy kontaktowałeś się już z serwisem Sony?