- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
809C 55 - Gorsza jakość obrazu po aktualizacji!!!
Witam!jak w temacie. Wydaje mi się, że po aktualizacji jakość obrau się pogorszyła!!! Potwierdzają to inni użytkownicy. Czy ktoś jeszcze to zauważył? Czy tylko mi się wydaje ? Kupowałem ten tv głównie ze względu na mega jakość obrazu i do niedawna byłem bardzo zadowolony, ale jak coś się nie pojawi to chyba będę wzywał serwis!! Czy da się wrócić do poprzedniejch ustawień/wersji androida?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie da sie cofnąć aktualizacji (niestety) Ja Również stwierdzam że obraz jest znacznie gorszy Panowie z SONY proszę zajać się problemem może napiszecie coś proszę o wypowiedz w tej kwesti
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Aby odnieść się do tego problemu, potrzebnych będzie kilka dodatkowych informacji:
W jaki sposób odbierana jest telewizja (moduł cam CI+, przewód antenowy bezpośrednio czy dekoder)?
Jaka jest to telewizja (dvb-t, dvb-c czy dvb-s)?
Czy pogorszona jakość obrazu występuje tylko podczas oglądania programów telewizyjnych, czy również innych treści multimedialnych (np. pamięć USB, komputer podłączony poprzez HDMI, czy treści oglądanych przy użyciu aplikacji)?
Pozdrawiam,
Barbara_K
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam!
Źródło obrazu nie ma tutaj żadnego znaczenia-czy jest to tv cyfrowa, źródło analogowe, czy też internet - jest średnio-a momentami kiepsko. Mam wrazenie, że nawet podczas przeglądania menu wyboru teledysków na yuotubie widać, że obrazki są w kiepskiej rozdzielczości. Tak jak kolega pisał w innym poście- jak w tv za 1000zł z biedronki. Tak więc nie chodz tu o źródło sygnału. Wcześniej wszystko było super-mówię o obrazie. Nie czepiam się już tego, że mój tv strzela co parę sekund lub andrek zawiesi się raz na parę tygodni.
Ale jakość obrazu dyskwalifikuje ten tv.
Proszę to naprawić!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Właśnie jestem po restarcie do ustawień fabrycznych. Tak jak myślałem - nic to nie dało. Czekam na ruch Sony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja tak samo jak kolega stwierdzam nie ma znaczenia jakie jest źródło ja mam moduł nc+ tak że z dvb-s idzie kiepsko z dvb-t tak samo z youtube, jeśli chodzi o szczegóły to ja zauważam "efek ziarna" w starszych materiałach, dodatkowo przy ustawieniu funkcji motionflow na "płynny" i jednocześnie tryb kliszy na "duży" w szybszych scena (takie w których akcja jes bardzo dynamiczna i odbywa sie szybki ruch postaci, samochódów itp) zaczyna rozmazywać się częsciowo obraz np. osoba szybko machnie ręką to ta ręka się rozmazuje i nie było by tu nic dziwnego ale ona rozmazuje się w sposób że widać pixele tak jakby brakował mocy w tv na utrzymanie szczegółowości obrazu. Dodam że wcześniej takie "rzeczy" niemiały miejsca i obraz był naprawde wyśmienity więc napewno jest to wina oprogramowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Takie propozycje udało mi się wyciągnąć z supportu Sony:
Proszę o przywrócenie ustawień fabrycznych na telewizorze:
1. Wybieramy Home na pilocie.
2. Ustawienia.
3. Pamięć i resetowanie.
4. Przywróć ustawienia fabryczne.
5. Wymaż wszystko.
6. Potwierdzamy.
Link do instrukcji poniżej:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/an
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Już to zrobiłem-nic to nie dało-straciłem tylko czas na ponowne konfigurowanie wifi itp. Kontaktowałem się z
Sony-przesłałem im zdjęcie i czekam na ich decyzję. Jak coś będę reklamował dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ps- żadna teraz przyjemność oglądania czegokolwiek na tym tv. MASAKRA! już wolę oglądać na swoim starym tv. Nie po to buliłem tyle kasy...a było tak pięknie..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zostałem właśnie całkowiecie zlany przez SONY!!!!!!!!!!! cytuję odpowiedź:
"Szanowny Panie,
dziękuję za szybką odpowiedź. Zgodnie z przesłanymi zdjęciami, nie widać żadnej wady w wyświetlanym obrazie. W celu poprawy jakości obrazu zalecam wykonanie ustawień wyświetlania zgodnie z instrukcją z linka:
Oczywiście że nie widać bo jak ma to widać na zdjęciu!!!Nie zostawię tak tej sprawy. Jutro wzywam serwis a jak nie to będę sie z nimi sądził.
Co innego kupowałem a co innego mam po aktualizacji!!!
Ne sądziłem , że zostanę tak potraktowany!!całkowita olewka. Dziękuję SONY!
Edytowane przez moderatora: odpowiedzi dotyczące tej wiadomości znaleźć można tutaj.
- « Poprzedni
- Następny »