- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
65XD9305 po 4 miesiącach
No tak do czego nie mam zastrzeżeń nie piszę bo to naprawdę dobry TV a gdyby to poprawić co opiszę będzie super TV.Będę punktował.Ostatni punkt w filmie.
1.Przełączanie kanałów sporadyczny restart telewizora.
2.Zaczytywanie HDD 1 TB przez wbudowane video trwa 12 minut ! Zainstalowany Kodi widzi po 2 sekundach.
3.Moduł CI+ brak możliwości wybrania ręcznego HDR (Netflix ,Youtube można to zrobić) obraz z satelity HDR też nie rozpoznawalny pomimo standardu obrazu HDR.
4.Przy obsłudze myszki bezprzewodowej brak możliwości zatwierdzania lewym przyciskiem myszy na przeglądarce i na klawiaturze ekranowej.
5.Sortowanie kanałów cyfrowych ,satelitarnych tu dopiero magia jak wybrać np 1.
6.No i od kilku dni jakiś cyrk z pilotem to widać na filmie może bardziej słychać każde kliknięcie to kursor w dół drugi pilot od starego TV skacze w mgnieniu oka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Celne uwagi, chociaż wbudowana aplikacja Video jest nieżyciowa, poziom sprzed 20lat i Kodi w pełni spełnia moje wymagania.
Lista rzeczy niepoprawionych ciągle długa:
https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/android-tv-bugs-and-issues/td-p/2040020
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za linka tylko znając SONY bo od wielu lat mam ich sprzęty oni słabo słuchają klienta no ale zobaczymy co przyniesie Android 6 potem nie daruję.Pzdr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam ,
Moja krótka historia użytkowania tego modelu:
pros:
- piękny obraz
- Android daje więcej możliwości uruchomienia aplikacji niż zwykły dekoder (pełny Plex, pełny Netflix, przeglądarka np. Chrome, Kodi itp)
- z wybieraniem głosowym, nawet moje dzieci mnie zaskakują jakie cuda można wyczyniać z tym TV
cons:
- cena - w tej cenie, ten TV powinien sam podawać drinki w trakcie oglądania, umyć naczynia w domu itp
- gów..ny tuner DVB-S, wolny jak żółw,
- zwiechy Androida (ale chyba tylko iOS się nie wiesza, ale jeszcze nie widziałem TV na iOS, a szkoda; chyba że genialne pudełko z AppleTV i działającym u mnie Kodi na tym)
- zrobienie swojej listy kanałów to mistrzostwo świata
Rozwiązanie problemu (aby dzieci były zadowolone i małżonka się nie rozwiodła przez ten telewizor):
- dzieci dalej są zachwycone tym TV (YouTube , Netflix dla dzieci, itp itd)
- a małżonce kupiłem VU+ Ultimo 4K, aby dalej bezkonfliktowo mogła oglądać "M jak miłość" z łezką w oku, albo TVN Style
- na VU+ dalej mam Enigmę2 i półsekundowe przełączenie kanałów a nie 5 sekund jak na TV, nie wspominając o łatwym zarządzaniu zdalnie dekoderem, jakości UHD i masą pluginów, których nie ma na Androidzie
i w końcu ja mogę sobie spokojnie wrócić do oglądania Netflixa na moim aJfonie, aJpadzie, bo i tak nie mam czasu na duży ekran...
Na czym kończę z pozdrowieniami świątecznymi dla Wszystkich na forum
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
co do układania listy to naprawdę majstersztyk całe szczęście ,że można to zrobić programem i wrzucić potem z pendriva.Wybieranie kanaów pomiędzy znalezionymi trzema tysiącami zajęłoby chyba wieki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prawda, polecam SonyEditor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Używałem SonyEditor. Równieź robiłem konwersję ulubionych spod SatEditSony (można ułożyć ulubione bazując również na settingach od Enigma2).
Ale odkąd kupiłem zewnętrzny dekoder - zpomniałem o zmartwieniach 0.5 sekundy przełączanie kanałów + Unicable2 robi swoje i 4K testowe chodzą jak marzenie...