Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam tablet Xperia Z i dokupiłem teoretycznie kompatybilną przejściówkę MHL to HDMI IM750 i wszystko było by cacy ale nie dziala mi ładowanie jak podłaczę tablet do tego ustrojstwa :). Sygnał video z tej przejściówki jest żyleta, działa ARC (sterowanie tabletem za pomocą pilota) ale tablet się nie ładuje.
Po podłaczeniu przejściówki z podłączoną ładowarką (wtyka się ją w przejściówkę) tablet rozładowuje się z błyskawiczną prędkością - po ostatniej aktualizacji Andka pojawia się błyskawica przy baterii na znak ładowania ale nie jest ono efektywne i tablet się rozładowuje nadal.
Support mi zaproponował odesłanie tabletu i przejściówki do serwisu - tylko nie rozumiem czemu mam to zrobić! Przecież chyba to serwis SONY więc powinni dysponowac sprzętem aby wykonać taki test (na 100% dotyczy to wszystkich tabletów Xperia Z z tą przejściówką).
Może jest na tym forum jakiś ekspert techniczny a nie pani z supportu o miłym głosiku i zerowym pojęciu o IT ?
Witaj,
Wygląda na to, że powinieneś korzystać z ładowarki 1500mAh lub więcej. W innym przypadku pobór prądu jest większy niż efektywność ładowania. Gdybyś miał więcej pytań polecam zadzwonić pod numer +48 22 22 77 444 lub napisać mail na questions.pl@support.sonymobile.com.
Pozdrawiam,
Barbara_K