anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Podłączony dekoder z kablówki - nie ma dźwięku

eMCe-----
Początkujący

Podłączony dekoder z kablówki - nie ma dźwięku

Hej,
od dziś mam dekoder HD z kablówki. Jak podłączam do TV KDL-V5500 przez HDMI to nie mam dźwięku. Jak przez SCART dźwięk jest, ale okropny odbiór w porównaniu z kablem HDMI. Czy może ktoś wie co może być przyczyną braku dźwięku? (Dekoder TechniSat DIGIT HD4 CX)

5 ODPOW. 5
oldguest
Początkujący

W ustawieniach w dekoderze HDMI odszukać dźwięk DD i wyłączyć

eMCe-----
Początkujący

Wyłączyłam, ale nadal nie ma dźwięku :(

Ravi-----
Początkujący

Na wszelki wypadek możesz zobaczyć czy przewód HDMI w połączeniu z innymi urządzeniami działa prawidło, zajmie to chwile, a pozwoli wyeliminować jedną możliwą przyczynę.

eMCe-----
Początkujący

Działa działa. Został odłączony od BlueRay. A rano jeszcze oglądaliśmy film na BlueRay'u. Kabel jest dość dobry z jakimś certyfikatem. Chwilowo mam podłączony dekoder kablem coaxial do amp (DH-800), ale to strasznie uciążliwe bo muszą już 3 urządzenia chodzić by grało.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli kabel działa, nie pojawia się "błąd HDCP" to zrób tak. Odłącz wszystkie urządzenia od telewizora i dekodera. Przywróć ustawienia fabryczne telewizora. Oba urządzenia wyłącz na parę minut z prądu. podłącz kabel HDMI do dekodera o pod port HDMI1 w LCD. Jeśli urządzenia są sprawne, musi działać. Jeśli nie działa, to stawiam na uszkodzenie dekodera. Spróbuj go wymienić, albo zobaczyć na innym modelu (np. pożyczonym od sąsiada).