Podziel się wrażeniami!
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę podłączyć mój telewizor (KDL 40-EX710) do sieci. Czy jedynie przez router + kartę UWA-BR100? Czy może jest jakaś inna opcja jak np. użycie adaptera Wifi takiego jak Netgear WNCE2001? Ewentualnie są inne możliwości?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jeśli ma być Wi-Fi to tylko adapter dedykowany. Jeden użytkownik zachwalał zakup AP z trybem klienckim do tego stopnia że ktoś go posłuchał i do teraz chyba się męczy z konfiguracją więc czasem warto zapłacić więcej za prościej i pewniej.
A jak nie Wi-Fi to kabel najprościej
Jeśli ma być Wi-Fi to tylko adapter dedykowany. Jeden użytkownik zachwalał zakup AP z trybem klienckim do tego stopnia że ktoś go posłuchał i do teraz chyba się męczy z konfiguracją więc czasem warto zapłacić więcej za prościej i pewniej.
A jak nie Wi-Fi to kabel najprościej
ChemicalRider napisał(a):
Hmm, ja zachwalałem i uważam, że to najlepsza opcja
ChemicalRider napisał(a):
a
router w formie acces pointa - 80-100 zł z możliwością podłączenia kilku urządzeń na raz.
Panowie - obaj macie racje.
Adapter UWA-BR100 jest droższy od standardowych routerów, ale połączenie z siecią jest w większości przypadków dziecinnie proste.
Access Point, czy dodatkowy router jest również świetnym rozwiązaniem ze względu na funkcjonalność. Jednak osoba nie posiadająca ponad podstawowej wiedzy o połączeniach sieciowych może sobie nie poradzić z konfiguracją, albo najprościej zbudować niezabezpieczoną sieć i sąsiad będzie mógł oglądać to co udostępniamy.
Więc proste, kto się czuje na siłach może inwestować w router. Kto woli prostsze ale droższe rozwiązanie - adapter UWA-BR100.