anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzanie filmów z usb - zawieszanie

przem.ps
Poszukiwacz

Odtwarzanie filmów z usb - zawieszanie

Witam, 

Posiadam telewizor KDL43W755C. 

Mam problem podczas odtwarzania filmów avi avi z pamięci usb/dysków zewnętrznych itp, 

Najlepiej działa do odtwarzania powyższych plików aplikacja VLC jednak czasami zdaarza się, że film np po 1,30h zawiesza się i nie odtwrza nadal. 

MX player klatkuje i po przewijaniu dłuższym nie potrafi wznowić odtwarzania. Dźwięk co innego, obraz co innego. 

Systemowy odtwarzacz podobnie. 
W czym problem. 

Jakich aplikacji uzywacie do odtwarzania filmów z pamięci. 

Chciałbym korzystać z VLC ale takie zawieszanie odtwarzania jest nie do zaakceptowania. Po prostu jak się zawiesi w danym momencie tak już zawsze się tam zawiesza w tym miejscu. 

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu. 

Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Spróbuj użyć Kodi.. Wiele osób z niego korzysta to prawdziwy kombajn multimedialny.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Mam podobnie... Mój sony nie odtwarza np. filmów w formacie mkv (matroska), czasami innych.

"Lekarstwem" jest konwersja do plików akceptowanych, tu najlepszy jest format avi. Ponadto rozmiar/wielkość (video size) mają znaczenie - trzeba dostosować do możliwości (rozdzielczości matrycy) telewizora.

Trzeba też pamiętać o wewnętrznej pamięci tv. Np. w moim maksymalna akceptowalna pojemność pendrive'a jest 16GB, większych (nie mówiąc już o dyskach zewnętrznych np. 1TB) nie obsłuży.

Przy okazji - odtwarzanie filmów z pendrive'a jest znacznie wygodniejsze 🙂