Podziel się wrażeniami!
Witam,
Posiadam telewizor KDL43W755C.
Mam problem podczas odtwarzania filmów avi avi z pamięci usb/dysków zewnętrznych itp,
Najlepiej działa do odtwarzania powyższych plików aplikacja VLC jednak czasami zdaarza się, że film np po 1,30h zawiesza się i nie odtwrza nadal.
MX player klatkuje i po przewijaniu dłuższym nie potrafi wznowić odtwarzania. Dźwięk co innego, obraz co innego.
Systemowy odtwarzacz podobnie.
W czym problem.
Jakich aplikacji uzywacie do odtwarzania filmów z pamięci.
Chciałbym korzystać z VLC ale takie zawieszanie odtwarzania jest nie do zaakceptowania. Po prostu jak się zawiesi w danym momencie tak już zawsze się tam zawiesza w tym miejscu.
Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu.
Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam,
Spróbuj użyć Kodi.. Wiele osób z niego korzysta to prawdziwy kombajn multimedialny.
Pozdrawiam
Mam podobnie... Mój sony nie odtwarza np. filmów w formacie mkv (matroska), czasami innych.
"Lekarstwem" jest konwersja do plików akceptowanych, tu najlepszy jest format avi. Ponadto rozmiar/wielkość (video size) mają znaczenie - trzeba dostosować do możliwości (rozdzielczości matrycy) telewizora.
Trzeba też pamiętać o wewnętrznej pamięci tv. Np. w moim maksymalna akceptowalna pojemność pendrive'a jest 16GB, większych (nie mówiąc już o dyskach zewnętrznych np. 1TB) nie obsłuży.
Przy okazji - odtwarzanie filmów z pendrive'a jest znacznie wygodniejsze 🙂