anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakim przewodem podłączyć PC do telewizora

harpmaster
Początkujący

Jakim przewodem podłączyć PC do telewizora

Witam.
Ostatnio zastanawiam się, jakiego przewodu użyć do połączenia mojego telewizora z PC żeby osiągnąć możliwie najlepszą jakość obrazu. Dodam, żę mój egzemplarz ma 32 cale.
Liczę na możliwie najszybszą odpowiedź
Pozdrawiam.

Edytowano 07.02.2010
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ja widzę wielki pozytyw podłączenia D-sub - D-sub dla czytania tekstu. Obraz jest przyjemniejszy, Nie jest to tylko moje zdanie, znam sporo osób uważających podobnie.

Podłączenie cyfrowym DVI-HDMI daje bardzo podobny efekt co podłączenie HDMI-HDMI. Więc również jest OK.

krystianb
Początkujący

Zimny napisał(a):

Podłączenie cyfrowym DVI-HDMI daje bardzo podobny efekt co podłączenie HDMI-HDMI. Więc również jest OK.

Nie podobny tylko identyczny. DVI od HDMI różni się kształtem wtyczki, brakiem dźwięku i chyba hdcp. Elektrycznie złącza są zgodne.

Osobiście korzystam z najtańszego tajwańskiego kabla displayport->hdmi. I nie mam z nim żadnych problemów.

Na d-sub jest problem bo nowy lapek wysyłała strasznie zaczerwieniony obraz, trzeba by się bawić w kalibrowanie (instalacja jest ok, bo stary lapek daje dobry obraz).

Co do czytania, to jeśli podłączę się do bravii dsub'em to TV przełącza obraz w tryb "text" czy jakoś tak, po przełączeniu do "wideo" nie ma różnic, poza cieniem niedopasowania impedancji w rozdziałce 1920x1080.