anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

internet w KDL50W656A

ebass1
Nowicjusz

internet w KDL50W656A

Witam wszystkich.Mam problem z internetem w tym telewizorku,otóż często telewizor zrywa połączenie z internetem z niewiadomych przyczyn i się restartuje.Telewizor działa w domowej sieci ( 12 mb/s) i nawet sparowanie go z laptopem i poprzez laptop oglądanie YOU TUBE nic nie daje.Czasem działa przez 3-5 minut czasem przez godzinę a czasem nawet 1 minuty.Jeśli znacie rozwiązanie to proszę o pomoc.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

zrywanie połączenia może mieć parę przyczyn. Po pierwsze sygnał sieci bezprzewodowej może być zakłócany przez urządzenia w pobliżu itd. Router może być zbyt daleko od telewizora, pod względem standardu w  którym pracuje. Czasami adresy IP mogą się kłócić. Sam telewizor jeśli jest sprawny nie powienien zrywać połączenia, pod warunkiem dobrej jakości sygnał bez zakłóceń. Chociaż kiedyś miałem podobną sytuację. Pomogła zamiana routera na inny...

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj ebass1,

Na początek, proponuję zastosować zalecenia znajdujące się w linku poniżej, które mam nadzieję pomogą w rozwiązaniu problemu:
http://pdf.crse.com/manuals/13LW600114/PL/index_997_668.html

Jeśli powyższe nie pomoże to, proszę:

- przywrócić ustawienia fabryczne TV
- przywrócić ustawienia fabryczne routera
- powyłączać wszelkie inne urządzenia korzystające z sieci i sprawdzić czy problem występuje

Jeżeli po zastosowaniu tych kroków problem pozostanie, proszę skontaktować się z Działem obsługi klienta:
Telefon:    0 801 382 462
E-mail:    customersupport.pl@eu.sony.com

Serdecznie pozdrawiam,

Agnieszka_J