anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX701 HDMI-DVI Brak dźwięku

mongie-----
Początkujący

EX701 HDMI-DVI Brak dźwięku

Dzień dobry…

Posiadam TV – KDL-32EX701, kartę graficzną Geforce GTX 280. Próbuje podłączyć PC do TV za pomocą kabla HDMI-DVI. Wiem, że kabel ten nie przesyła dźwięku więc zgodnie z instrukcją na stronie producenta używam do tego kabla mini jack – mini jack.
Obraz jest na wejściu HDMI 4 zaś dźwięku nie ma w ogól. Gdy wybieram wyjście PC jest dźwięk.
Rozumiem, że dźwięk przesyłany jest do PC zamiast łączyć się z HDMI4 ale w telewizorze nie ma opcji na przestawienie dźwięku na inne wejście i nie jest to nigdzie opisane w instrukcji.
Zainstalowałam wszystkie najnowsze sterowniki dla płyty głównej, karty graficznej a także sprawdziłam czy oprogramowanie w TV jest najbardziej aktualne. Sprawdziłam ustawienia dźwięku, sprawdziłam ustawienia w menadżerze Realtek, wskazuje mi podłączony mini jack pod wyjście analogowe z PC.
Znalazłam poradę;

„żeby przesłać dźwięk innym kablem niż HDMI musiałem wyłączyć w panelu sterowania Nvidia transmisje dźwięku przez kabel HDMI-DVI”

Niestety w moim panelu Nvidia nie ma takiej opcji (albo nie potrafię tego zlokalizować) a jest to zaktualizowane oprogramowanie do najnowszej wersji.

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje

Poniżej rys. i info. z instrukcji.

http://support.sony-europe.com/tvhc/imanual/share/connections/diagrams/az1l_2d.png

HDMI IN 1/4

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) to interfejs nieskompresowanego cyfrowego audio i wideo pomiędzy telewizorem i urządzeniami audio-wideo ze złączem HDMI. Ponadto po podłączeniu sprzętu zgodnego z funkcją „Sterowanie przez HDMI” obsługiwana jest komunikacja z podłączonym sprzętem.
Note

* Należy stosować wyłącznie przewody autoryzowane HDMI oznaczone logo HDMI.
* Podłączając cyfrowy system audio zgodny z technologią Audio Return Channel (ARC), należy podłączyć go do wejścia HDMI IN 1. W przeciwnym razie konieczne będzie dodatkowe połączenie ze złączem DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL).
* Jeśli urządzenie jest wyposażone w gniazdo DVI, należy je podłączyć do portu HDMI IN 4 za pomocą łączówki DVI-HDMI (nie jest dostarczana), a gniazdo wyjścia audio urządzenia połączyć z gniazdem PC/HDMI 4 AUDIO IN w porcie PC IN.

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Testowałem dziś połączenie na różnych modelach. Wszystko opisałem w tym wątku:
viewtopic.php?f=229&t=7507&p=159232#p159232