anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Sych-----
Początkujący

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Witam serdecznie :c37 Sam zamierzam kupić telewizor 3d. Pamiętam przed wejściem 3d do produktów typu telewizory, itd był ogromny szum. Kazdy z kim rozmawiałem był podniecony tym skokiem technologicznym. Mam wrażenie jak teraz, gdy telewizory są na rynku, jakby czegoś jeszcze brakowało. Jest niedosyt. Szum jest, wszędzie są reklamy sprzetu 3d itd. Sam jestem pozytywnie nastowiony do tej technologii. Efekty jakie daje np bravia 3d przerosły moje oczekiwania. Materiały wyglądają ciekawie i sama jakosc obrazu jest lepsza. Tylko kiedy będzie więcej materiałów 3d? Czy warto już teraz kupic taki sprzęt (cenowo duzej różnicy nie ma), czy lepiej sie wstrzymać? Czy jakas telewizja planuje programy 3d? Co sądziecie o 3d?

55 ODPOW. 55
Ravi-----
Początkujący

Widzę, że nie tylko ja mam dylemat czy inwestować w technologię 3d. Po pierwsze trzeba dysponować nie oszukujmy się, ale sporym budżetem żeby nabyć cały zestaw. Po drugie zastanawia mnie fakt, czy od ciągłego oglądania w 3d nie nabawimy się bolących oczu i głowy :? Przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia...

Podobnie jak Zimny na technologię 3D póki co patrze pod kątem miłego dodatku, a nie czegoś co od zaraz ma zastąpić oglądanie telewizji 2D....

Jerzy S a dla ilu osób?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie orientuję się dokładnie w aktualnych cenach. Wydaje mi się, że za ok 7-8 tys można mieć fajny zestaw z fajnym kinem (myślę o NX710 i BDV - E870).

4138-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

Jerzy S a dla ilu osób?

W zasadzie to dla trzech, bo oprócz żony mieszka z nami jeszcze teściowa tylko, że jestem pewny, że ona nie będzie zbyt zadowolona z tego pomysłu. Pogadam na początek z Kasią i zobaczymy.

Ravi-----
Początkujący

Pytałem o ilość osób bo od tego zależy ilość par okularów, które byłyby ewentualnie potrzebne, co do ceny zestawu to przychylam się do tego co napisał Zimny 7-8 tys. na chwilę obecną chociaż z modeli 3D warto zwrócić uwagę na hx800 który od momentu premiery zdążył już sporo stanieć. Inna sprawa to, że nie trzeba kupować od razy całego zestawu.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Może przed świętami pojawią się ciekawe promocje, albo zestawy w atrakcyjnych cenach. Już prawie listopad, wiec niedługo zacznie się szał świąteczny :D

4138-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

Inna sprawa to, że nie trzeba kupować od razy całego zestawu.

To w sumie też jest jakieś wyjście. Póki co jednak poczekam, bo liczę na rabaty świąteczne o których wspomniał Zimny, ciekawe czy dobrze na tym wyjdę.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Może być różnie. Promocje pewnie jakieś będą, pytanie tylko czy będą dostępne odbiorniki biorące w nich udział :c18 Już teraz dostanie niektórych modeli graniczy z cudem, takie 60LX900 na przykład. Przewidywany termin dostępności kolejnych dostaw to bodajże marzec przyszłego roku :flushed:

Ravi-----
Początkujący

Chyba podobnie sytuacja wygląda z hx900, czyli jest pewna partia, a następna dopiero na początku przyszłego roku... Co do LX900 to sporą popularność zyskuje już na samym starcie za samą przekątną, do niedawna największy telewizor z oferty Sony miał 55 cali, a w przypadku dużych pomieszczeń czasami było to wciąż za mało.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No wiesz w 60" to jest jeszcze EX700, o połowę tańszy a szału zakupów nie widać ;)

4138-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Przewidywany termin dostępności kolejnych dostaw to bodajże marzec przyszłego roku :flushed:

Chyba żartujesz?! :c3 Nie zdawałem sobie sprawy, że tak szybko schodzą. To pewnie przed świętami będzie jeszcze gorzej, bo każdy będzie myślał o prezentach pod choinkę...