Podziel się wrażeniami!
Z ostatnio przeczytanego artykułu, wynika że 3D obsługuje każdy telewizor, który jest w stanie wyświetlić obraz co najmniej w 100Hz dla obrazu 50 klatek i 120Hz dla 60. Opcją jest oczywiście zakup okularów wraz z nadajnikiem USB. Czasami jest też potrzebna aktualizacja oprogramowania telewizora. Co w związku z bravią serii KDLxxZ 200Hz. Po zrobieniu testu, ( gra avatar - jest tam dostępna opcja uruchomienia gry w 3D ), obraz był wyświetlany prawidło tak jak w kinie tylko przy zdjętych okularach. Czy zatem serie 200Hz obsługują 3D i jak się do tego zabrać?
Lived napisał(a):
wynika że 3D obsługuje każdy telewizor, który jest w stanie wyświetlić obraz co najmniej w 100Hz dla obrazu 50 klatek i 120Hz dla 60.
Lived napisał(a):
( gra avatar - jest tam dostępna opcja uruchomienia gry w 3D ), obraz był wyświetlany prawidło tak jak w kinie tylko przy zdjętych okularach. Czy zatem serie 200Hz obsługują 3D i jak się do tego zabrać?
Lived napisał(a):
Lived napisał(a):
( gra avatar - jest tam dostępna opcja uruchomienia gry w 3D ), obraz był wyświetlany prawidło tak jak w kinie tylko przy zdjętych okularach. Czy zatem serie 200Hz obsługują 3D i jak się do tego zabrać?
Czemu zatem jak odpaliłem ten tytuł wszystko było "cacy" tj jak przy projekcji filmu bez okularów na nosie. animacja była płynna, nic nie klatkowało. Brakowało mi tylko okularów.
Dziekuje za fachową informację. A co do mojego tematu motionflow 200Hz, to sprawa wyjaśniła się następująco. Przyjechał serwis i stwierdził. Na filmach blu-ray nie wolno używać 200Hz ponieważ występuje wtedy widoczne POGORSZENIE obrazu. I tyle. Zatem 200Hz jest mi nie potrzebne. Co zrobic, sprzedać 46z4500 i kupic cos innego np. jakis 3D, zaznaczam ze 3D było by w zasadzie do konsol. ??
To jak bardzo intensywny układ kompensacji ruchu potrzebujemy zależy od samego użytkownika aczkolwiek przy filmach blu ray zazwyczaj mam wyłączony. Odnośnie Twojego dylematu jeżeli chcesz się cieszyć 3D grając na konsoli to zmiana telewizora Ciebie nie ominie, aczkolwiek nie musisz przecież robić tego teraz, trochę czasu minie zanim będzie konkretna oferta gier czy filmów...
Z4500 ma dużo zalet nawet poza 200Hz. Bardzo dobry telewizor. Jeśli zależy Ci na 3D, to nie ma na co czekać... Chociaż osobiście wstrzymałbym sie jeszcze trochę. Masz bardzo dobry telewizor. Sądzę, że ceny modeli 3D niedługo trochę spadną. Lub poczekać na jakąś konkretną promocję.