Podziel się wrażeniami!
Jeśli ktoś potrzebuje okularów i transmitera 3D, warto zastanowić się nad zestawem 3D Starter Pack. Na Internecie ceny zaczynają się od ok 800zł. Poniżej szczegóły.
http://img28.imageshack.us/img28/7524/3dstarterpack.jpg
Zestaw promocyjny "3D Starter Pack"
"3D Starter Pack" to świetna okazja by rozpocząć przygodę z 3D
Skorzystaj z okazji! Wszystko czego potrzebujesz by ożywić swoje produkty 3D i wykorzystać ich "trójwymiarowy potencjał" znajdziesz w tym zestawie!
Zestaw zawiera:
- Nadajnik sygnału 3D TMR-BR100
- Dwie pary okularów TDG-BR100B (więcej..)
- Film 3D na płycie Blu-ray: "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe"
Nadajnik
Jest on niezbędny do przekazywania sygnału 3D z telewizora do okularów. Jedyny model telewiorra, który posiada wbudowany nadajnik to LX900. W przypadku zakupu innego modelu potrzebny jest właśnie nadajnik TMR-BR100.
Okulary
Tylko w przypadku modelu LX900 nie musisz martwić się o okulary. W przypadku zakupu innego modelu trzeba je kupić osobno, a są one niezbędne aby cieszyć się wrażeniami 3D...
ZESTAW DOSTĘPNY JEST W PUNKTACH SPRZEDAŻY w CENIE OK. 1000 PLN*.
*Uwaga! Podana cena jest jedynie ceną orientacyjną!
Od ok 3 miesięcy zestawy są dostępne na CENEO w cenie od ok 840 zł. Moim zdaniem to przynajmniej o połowę za drogo. Przy dośc wysokich cenach odbiorników powinny być dostępne w kompletach z odbiornikami tv. I tłumaczenie, ze nie wszyscy będą używać jest co najmniej śmieszne. Jeśli ktoś kupuje tv z funkcją 3D to tylko aby mieć tę funkcje czy z niej korzystać???Typowe japońskie podejście do sprzedaży. Dodatkowy drenaż kieszeni.
Naprawdę nie każdy jest zainteresowany 3D.
A jeżeli chce kupić nieco bardziej zaawansowany TV -np z MotionFlow 200Hz, to w chwili obecnej wybór ogranicza się do modeli 3D ready. Ja na przykład bardzo chętnie postawiłbym w domciu 40HX800 bo strasznie mi się podoba obraz jaki generuje jego matryca.
Nie wiem czemu się czepiacie, według mnie fajny zestaw zawiera ta promocja 3D starter pack. Tym bardziej, że w skład zestawu wchodzą, aż dwie pary okularów.
Popieram zdanie Sadama, dotyczące zainteresowania 3D i dodawania okularów i transmitera do telewizora. Telewizory 3D BARVIA to przede wszystkim bardzo zaawansowane modele - co wyróżnia je spośród pozostałych. Mają inne i nierzadko bardziej zaawansowane funkcje, są inaczej zbudowane, posiadają udoskonalone Motionflow. Część ludzi kupuje te modele przede wszystkim dlatego, a funkcja 3D jest dodatkiem - z którego nie zawsze korzystają. Dodatkowe akcesoria musiałby zwiększyć cenę telewizorów, a dla niektórych jest to zbędne. Owszem, mogłyby być różne oferty - każdy mógłby wybrać coś dla siebie.
I tak pakiet ten wychodzi taniej bo:
2x okulary (ok 370 sztuka - najniższe ceny z Internetu) = 740
Transmiter ok 160zł
Film "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe" 3D ok 100zł.
Czyli biorąc pod uwagę najtańsze sklepy internetowe cena zestawu to ok 1000zł. 160zł taniej niż kupowałbyś osobno. W przypadku zakupu w sklepach, różnica może być większa.
A ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Kupując TV HX900 klient zapłacił wystarczająco duzo jak na tv. Fakt - ma wszystko czego sobie można życzyć. Uważam, że jest bardziej "wypasiony" niż LX900 który w zestawie posiada okulary, a transmiter ma wbudowany. Obraz też ma lepszy. I nie jest to tylko moje zdanie. Więc jeśli jest lepszy pod względem technologicznym i to właśnie ten tv jest uważany za model flagowy na 2010 rok to niedodawanie do niego dodatkowego wyposażenia w postaci transmitera i okularów (przynajmniej jednej pary) uważam za lekkie lekceważenie klienta który zainwestował swoje pieniądze w najlepszy tv 3D w 2010roku (nagroda EISA 2010 dla najlepszego telewizora 3D LCD). W nagrodę musi teraz dokupić okulary i transmiter. A to czy będzie ich używał, czy komuś sprezentuje jest jego prywatną sprawą. Jest to moje subiektywne odczucie i czytający mogą miec zupełnie odmienne zdania. Pozdrawiam wszystkich czytających.
O ile dobrze pamiętam katalog produktów to jako model flagowy uważany był model LX900 - czy zasłużenie nie mnie oceniać.
Moim zdaniem zarówno HX900 jak i LX900 to modele topowe, tylko że skierowane do innych grup docelowych.
LX900 dla osób poszukujących maksymalnej ilości nowinek technicznych - 3D, inteligentne czujniki, smukła obudowa (mam na myśli grubość TV a nie "smukłość" ramki wokół matrycy).
HX900 to TV dla osób dla których najważniejsza jest jakość wyświetlanego obrazu. 3D to dodatek. A mocno zaawansowany sposób podświetlania matrycy robił swoje z ceną. Praktycznie przez cały zeszły rok modele 52" LX900 i HX900 były w identycznej cenie. Były też promocje na HX900 z zestawem okularów w dobrej cenie.
Nie no, jasne - można by dorzucić okulary i transmiter. Tylko tak nie jest. Jak już wcześniej pisałem, powinny być różne opcje zakupu. Jeśli ktoś nie korzysta z 3D, może kupić taniej bez okularów. Jeśli ktoś jest zainteresowany 3D, może kupić telewizor z np. pełnym pakietem 3D - czyli z okularami, w innej cenie - ale też atrakcyjnej.
HX900 jest modelem z podobnej półki co kiedyś X4500. Oba modele mają podobne podświetlenie, podobne przeznaczenie (najlepsza jakość obrazu). Cena X4500 zawsze była bardzo wysoka. HX900 jest sporo tańszy. Oferuje nam za to dużo więcej niż X4500. Rozumiem, rozwój techniki itp. Jednak warto też to wziąć pod uwagę - telewizor dużo bardziej zaawansowany, cena w miarę atrakcyjna. Jeśli do tego Sony miałoby dorzucać okulary i transmiter, cena na pewno byłaby wyższa. Porównując do LX900, który jest w podobnej cenie, ma więcej "nowinek technologicznych", ale inne podświetlenie i charakterystykę obrazu. Sądzę, że gdyby nie było w zestawie okularów, cena mogłaby być niższa.