Podziel się wrażeniami!
Witam,
zakupiłem TV 32EX402 i chciałem tak jak poprzedni TV podłączyć go do mojego PC i tu jest problem, podłączam przez przejściówkę DVI-HDMI ( karta gf 260 ) pod wejście HDMI1 w TV i jak najbardziej obraz jest ale mam problem z dzwiękiem, podłączam kabel jack od karty dzwiękowej w PC do wejście w TV i teraz w trybie HDMI1 mam obraz ale nie mam dzwięku pomimo tego że jest w TV ustawione że dzwięk ma pobierać z wejścia PC, jak przełączę na tryb PC w TV to mam dzwięk ale nie mam obrazu, chyba że podłaczam przez przejściówkę DVI-VGA ale wtedy obraz jest wyraźnie gorszy.
Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić.
czym podłączasz dźwięk?
Ten kabel ma z 2 stron jack 3,5mm.
podłączasz dźwięk do wyjścia dźwięku z telewizora (próbujesz wepchnąć dźwięk drzwiami, którymi się wychodzi )
użyj kabla jack-2 chinch
Podłączam pod wejście które pokazano mi w salonie, jeżeli sie nimi wchodzi to dlaczego mam dzwięk w trybie PC ?
I pod które wejścia mam podłączyć te cinch bo jest parę kompletów w TV.
EDIT.Przez żadne z cinch nie działa.
EDIT2 - mam podłaczone kablem DVI-HDMI lub kablem DVI - VGA.
cholera, taką bzdurę palnąłem, że aż mi wstyd :smileyredface:
prawdopodobnie problem jest w tym, że wpinasz się w nie to gniazdo hdmi w tv; zajrzyj jeszcze raz za tv - przy gnieździe jack masz taki napis: gdzie x, to nr złącza hdmi, pod które powinieneś się podpiąć; prawdopodobnie chodzi o czwarte hdmi;
Przy gnieździe jack jest napis PC/HDMI1 Audio IN, pod to wejście mam podłączony kabel jack a PC kablem DVI-HDMI do wejścia HDMI1, mam obraz nie mam dzwięku za to jak przełącze telewizor w tryb PC mam dzwięk ale nie mam obrazu, w trybie HDMI1 wybieram jako źródło dzwięku PC ale dzwięku i tak nie ma.
Oczywiście na infolinii tez nie potrafią pomóc
Witam,
podobny wątek i część odpowiedzi na Twoje pytania masz tu:
viewtopic.php?f=229&t=7405
Jak przełączysz na tryb PC, spróbuj zmienić rozdzielczość i typ sygnału.
Dziękuję za link jednak niestety nie pomogło to w moim problemie, dzwięk mam tylko w trybie PC ( po wciśnięciu klawisza na samej górze po lewej stronie wybiera się wejście ) po wybraniu HDMI1 mam tylko obraz, dzwieku nie ma pomimo ustawiania dzwięku czy to na PC czy na HDMI1.
Jack mam podłączony w to samo gniazdo jakie jest zaznaczone na czerwono na obrazku kabel DVI-HDMI w wejście B33.
EDIT: Zmieniałem rozdzielczości, sygnały, kable, sterowniki w PC, ale niestety sytuacja się nie zmieniła, jakbym mógł postawić gdzieś w pobliżu tv wieżę to bym tamtędy puścił dzwięk niestety taka możliwość odpada w 100%
W menu powinno być coś takiego jak "dźwięk PC" do wyboru będzie "PC" i "HDMI1". Powinno pomóc. Jedyna możliwość jeszcze jest taka że przez to HDMI telewizor "widzi" dźwięk i wtedy priorytet ma cyfrowe złącze.