Podziel się wrażeniami!
Mam kamerke Sony HDR-SR10E. Po wgraniu calego oprogramowania dolaczonego do kamery chce przelozyc pliki video AVCHD na komputer poprzez Picture Motion Browser. I niby wszystko jest ok ale juz po aktualizacji pliku wyskakuje mi ikona z przekreslonym kadrem i mimo iz w rogu pisze AVCHD nie mam mozliwosci jego otwarcia. Moge go przerobic z folderu docelowego na kazdy inny plik ( i chyba w folderze docelowym pojawia sie jako MP2EG TS) jak np. AVI czy DVD ale jaki jest wiec sens posiadanie kamerki HD? Jakies pomysly co moze byc problemem? Pozdrawiam.
jabo206 napisał(a):
I niby wszystko jest ok ale juz po aktualizacji pliku wyskakuje mi ikona
z przekreslonym kadrem i mimo iz w rogu pisze AVCHD nie mam mozliwosci jego otwarcia.
Dokladnie to samo przeczytalem na internecie. Wyinstalowalem wszystko i cos podzialalo ale nie do konca. Otwiera teraz pliki ale caly obraz jest mleczny. Mialem taki problem z Player For AVCHD dolaczonym do kamerki ale w ustawieniach wlaczylem Video Mixing Renderer 7 i wszystko dziala niestety w Picture Motion Browser nie ma takiej opcji. Zrobilem tez update karty graficznej ale nie pomoglo i obraz nadal jak przez mleko
Jak zauwazam malo sie dzieje na tym forum i najlepszym rozwiazaniem jest metoda prob i bledow. Zarwalem wczorajsza noc ale sie udalo. By wszystko dzialalo ok nalezy sciagnac najnowszy DirectX9 bo obraz moze byc niedokladny jak juz wczesniej pisalem. Pomoze rowniez update karty graficznej a przede wszystkim update Picture Motion Browser ze strony Sony do najnowszej wersji i wszystko powinno smigac. Jedyna zauwazalna roznica w nowym PMB to ta ze pliki zamiast AVCHD podpisane sa jako HD. Mam nadzieje ze komus sie przydadza moje wskazowki. Pozdrawiam.
By Avchd odtwarzać w pmb trzeba odinstalować kodeki video. Informacja na stronie Sony.