Podziel się wrażeniami!
Witam.
Stoję przed wyborem zakupu kamery Sony. Zainteresowałam się trzema kamerami, tu mam porównanie.
http://www.sony.pl/comparison/hdrxr155e ... x155eb.cen" target="_blank
HDR-XR155E
HDR-CX116E
HDR-CX155E
Skłaniam się ku HDR-XR155E ale nie jestem pewna do końca.
Powiedzcie coś więcej o tych kamerach i co Wy byście wybrali.
Kamera będzie mi służyła głównie do nagrywania rodzinnych imprez.
Mam tv toschiba 37 cali hd ready, komputer toschiba pentium dual-core T2080 1,73 GHZ
ram 2038 32 bit system operacyjny. Czy ta kamerka będzie współpracowała z tymi sprzętami?
Będzie to moja pierwsza w życiu kamer i nie mam zielonego pojęcia na co patrzeć.
Napiszcie czy trzeba by jeszcze dokupić jakieś kable do tych kamer czy są już w zestawie?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Między tymi kamerami istnieje tylko jedna różnica - ilość wbudowanej pamięci. XR155 ma dysk twardy 120GB, CX155 - dysk flashowy 16GB, a CX116 - 8GB, Pozostałe parametry są identyczne(XR ma nieco większa obudowę za względu na zastosowany dysk). Więc wybór sprowadza się do naszych preferencji (dysk twardy czy pamięć) i zasobności portfela.
Jeżeli TV posiada złącze HDMI to warto dokupić kabelek MiniHDMI-HDMI, znacząco poprawi jakość wyświetlanego obrazu. Pozostałe kabelki są w zestawie. Warto rozważyć zakup dodatkowej baterii i karty pamięci.
W każdej kamerze masz kable w zestawie. Jedynie polecam zaopatrzenie się w czytnik kart flash (o ile bedziesz nagrywał na te karty). Komputer powinien pociągnąć materiał. Chociaż procesor nie jest najmocniejszy.
Współpracować przy tej konfiguracji komputera jak najbardziej będzie, ale trzeba być świadomym, że obróbka materiału HD w tym wypadku zajmie trochę czasu...
Co do samych kamerek to sadam napisał chyba wszystko na ten temat, aczkolwiek warto przemyśleć jaki nośnik będzie dla nas najlepszy....