Podziel się wrażeniami!
Nowa wersja Lightrooma - używaliście jej? Jak się podoba ?
Dla mnie najfajniejszą nowością są filtry połówkowe - teraz korekcja ekspozycji, nasycenia, koloru, ostrości - wszystko pod jedną ikonką i kilkoma suwaczakami
Jak ktoś nie wie o co chodzi - chętnie wytłumaczę i wkleję kilka tutorialowych zdjęć.!
Heh, żadna nowość... a nawet inaczej: to już chyba tradycja
A ja się zapytam (bo może ktoś to wie?) w jaki sposób i czy to możliwe usunąć wszystkie ekspozycje w LR2?
Zwyczajnie na dolnym pasku mam ich tyle, że już bym ich nie chciał widzieć, więc jak to wszystko usunąć?
usunąć ekspozycje ?
Kris ja dzisiaj humoru nie mam...
Na dolnym pasku umieszczone mam (Ty zapewne także) wszystkie wgrane (importowane) ekspozycje. Jak wolisz to mogę użyć innego słowa...
Jak ten pasek w całości usunąć - o to 'mie' chodzi?
jeśli chodzi Ci o ten pasek:
1.jpg
to klikasz w tą strzałkę:
1a.jpg
no i polecam kliknąć dwa razy "F" - wtedy jest Fullscreen mode
Mnie chodzi o to, czy jest jakiś sposób na usunięcie tego wszystkiego, co w tym pasku się znajduje. Ja LR2 używam tylko do wywoływania, wiec nie jest mi potrzebne to wszystko. Chciałbym usunąć wszystkie zdjęcia a nie schować pasek.
Da się to zrobić?
ctrl + A
del
i wybierasz opcję "remove" - wtedy na dysku RAW zostaje, ale nie będzie go już w bibliotece LR.
jak chcesz totalnie usunać to wybierasz "delete from disk"
Niestety CTRL + A nie działa. Zawsze usuwa tylko jedną...
zatem możesz zrobić tak:
usuwasz RAW z tego katalogu (wchodzi do folderku z tymi fotkami i usuwasz)
następnie w LR zaznaczasz ten folder i klikając prawym przyciskiem wybierasz z menu kont. "synchronize folder"
Hmm - szkoda, że w tak dobrym programie trzeba kombinować...