Podziel się wrażeniami!
To mój pierwszy post tutaj.Może ktoś mi udzieli właściwej odpowiedzi? Wymienione dwie kamery są do siebie bardzo podobne,pomijam różnice wynikające z zainstalowania w jednej z kamer dodatkowego mikrofonu i osłony na obiektyw.Jednak cena jednej i drugiej jest znacząco inna ,różnica ok.2500 zł. Czy technicznie te dwie kamery bardzo różnią się od siebie?Którą waszym zdaniem warto kupić? W Centrum Sony nikt mi nie potrafił sensownie odpowiedzieć?Czy ten mikrofon i osłona na obiektywie robi taką różnice(2500zł) a może różnic czysto technicznych jest więcej i warto kupić MC50E?
Kamerą będę filmował w pomieszczeniach ,jakość dzwięku też ma znaczenie,
pozdrawiam poker
Czyli,rozumiem z tego co piszesz ,że te nowe ,małe kamery, tego nie mają?
Sorry, ja nie jestem aż takim komputerowcem,bardziej czuje się przeciętnym filmowcem,tzn.bardziej zastanawiam się nad dobrym, amatorskim, kadrem niż nad super technicznym, na bajerze- odjazdem.
Wszystkie techniczne informacje" sobie w głowie koduje" pytanie -czy je zrealizuje
Ale dzieki za to co mi napisałeś, ja i tak do końca jeszcze tego nie przemyślałem?Taka natura.
POKER
pan z bielska pewnie by powiwedział że to to samo co z dyskiem tylko bez
przeraszam pana z salonu za te sugerowanie zdania, tutaj za dalego poleciałem, jeżeli chodzi o te negatywne zdanie o kamerach na karty w porównaniu do prawie identycznych modeli z dyskiem to model CX115 na dużym zoomie z ręki narga takie niepożądane efekty jak dziś tanie kamerki HD za 600 złotych, przetwornik poprostu nie daje rady i obraz faluje, ktoś by mógł powiedzieć dlaczego soro jest taki sam jak w modelach z dyskiem gdzie tego problemu nie ma, według mnie przesadzili że aż trudno wskazać mi wstecz model z dyskiem który tak nie dawał by sobie rady
jeżeli chodzi o te negatywne zdanie o kamerach na karty w porównaniu do prawie identycznych modeli z dyskiem to model CX115 na dużym zoomie z ręki narga takie niepożądane efekty jak dziś tanie kamerki HD za 600 złotych, przetwornik poprostu nie daje rady i obraz faluje, ktoś by mógł powiedzieć dlaczego soro jest taki sam jak w modelach z dyskiem gdzie tego problemu nie ma, według mnie przesadzili że aż trudno wskazać mi wstecz model z dyskiem który tak nie dawał by sobie rady
brałem udział w projektowaniu HXR-MC50E
jako student uczelni artystycznej projektowałem w zeszłym roku wizualną część prototypu na bazie wcześniejszych modeli sr12 i 500, przydało się też wcześniej zdobyty dyplom techniczny inżyniera. Jeden z moich ostatnich potów i logować gdyż szkoda mi czasu na dalszą cześć pisania, poprostu strasznienie lubię sony jako działu foto
Do Zimny lub innych znających temat
Chyba juz się zdecydowałem na CX 550.Osłonę na obiektyw można sobie dokupić za małe pieniądze,za trochę większe dodatkowy ,kierunkowy mikrofon jeśli taki będzie konieczny.Sądzę jednak ,że ten orginalny,zainstalowany w kamerze nie jest taki zły? Mam jednak pytanie jak to jest z tymi gwarancjami.Przy zakupie CX 550 mogę sobie przedłużyć na 3 lub 5 lat, za dodatkową opłatą (chyba się to opłaca, przy dość intensywnej eksploatacji sprzętu), pod warunkiem ,że kamera była kupiona z polskiej dystrybucji ,niekoniecznie w salonach Centrum Sony,ale samo przedłuzenie już tylko w salonach Centrum, a jakie są zasady gwarancji jeśli chodzi o sprzęt PRO ?Są bardziej atrakcyjne cenowo czy okresowo, dla kupującego?
pozdrawiam, POKER
poker napisał(a):
a jakie są zasady gwarancji jeśli chodzi o sprzęt PRO ?Są bardziej atrakcyjne cenowo czy okresowo, dla kupującego?
Sony Prime Support to gwarancja dla produktów profesjonalnych - czyli rozwiązanie dla biznesu. Czym się charakteryzuje? Przede wszystkim masz możliwość kontaktu i pomocy od inżynierów Sony, zajmującymi się bezpośrednio tymi rozwiązaniami. Do tego naprawa jest robiona w trybie ekspresowym i w ramach gwarancji możesz dostać zastępczą kamerę co najmniej tej klasy którą oddałeś na gwarancję. To najważniejsze różnice.
Do Pan z Bielska i Zimny.
Dziękuje za informacje dotyczące poszczególnych gwarancji.Już się czuje bardziej uświadomiony w temacie.
Przedłużenie do 5 lat w moim przypadku jest chyba najbardziej sensowne.
miłego dnia,POKER