anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z HX60 - ostrość, kolory, zoom

profile.country.PL.title
Leokia91
Nowicjusz

Problem z HX60 - ostrość, kolory, zoom

Hej! Mam pytanie związane z Sony DSC HX60. Dotyczy to także kolorów. Czy normalne, że mój trzyletni aparat Sony DSC HX60 (od kiedy go kupiłem) ma takie problemy od około roku

Odpowiedź aparatu na włączenie/wyłączenie lub reakcja na niektóre ustawienia jest bardzo powolna w porównaniu do pierwszych 1-2 lat.

Aparat zawsze ma problemy z każdą kartą SD, którą wkładałem, gdy na komputerze przycinam zdjęcia - zawsze działa jakby brakowało plików.

Zoom lub ostrość aparatu stają się coraz bardziej problematyczne - nie chce się skupić ani w zoomie, ani normalnie; potrzebuje dużo czasu na skupienie się na rzeczach - w początkowych latach (1-2 lat temu) działało lepiej niż teraz.

Myślę, że może to być związane z pogodą, ponieważ od roku zawsze ma dziwne kolory (nic się nie zmieniło, ustawienie "złoty automatyczny").

Czuję, że jakość zdjęć w kwestii kolorów i ostrości się pogarsza, kolory stają się bardziej wyblakłe. Myślę, że może to być związane z pogodą, ponieważ od roku zawsze ma dziwne kolory (nic się nie zmieniło, ustawienie "złoty automatyczny"). Jakie są sugestie i pomysły? Błądem jest, co zauważyłem, czy to normalne?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć :slight_smile:

czy próbowałeś przywrócić aparat do ustawień fabrycznych? To pierwsza rzecz jaką należy wykonać żeby zweryfikować czy opóźnienia w działaniu są po stronie sprzętu czy np. karty pamięci. 

pozdrowienia :slight_smile:

profile.country.PL.title
Kozaczkowa
Nowicjusz

Nie odpisywałam bo straciłam dostęp do konta, przez które napisałam post. Przywracałam ustawienia aparatu poprzez inicjowanie systemu (factory reset) czy jak to tam się nazywa. Zmieniałam kartę SD. Nic nie daje. Dalej jest jak jest.

profile.country.PL.title
Kozaczkowa
Nowicjusz

Mam nadzieję że post był wystarczająco dobrze opisujący. Niestety pierwotnie pisałam tamten post po angielsku i nie chciało mi się tłumaczyć go ręcznie więc był przetłumaczony przez tłumacza google.