Podziel się wrażeniami!
Podłączyłem 94K z soundbarem HT-A3000 poprzez hdmi earc i kabelkiem jack by TV robił dodatkowo za głośnik centralny. Po włączeniu odpowiedniej opcji w TV z jego głośników cały czas wydobywa się szum.
Próbowałem innymi niż oryginalny kabel jack i problem nadal występuje.
Zna ktoś problem i przyczynę? Oba sprzęty powinny to obsłużyć.
Myśle ze trzeba by kontaktować sie z serwisem
U mnie też szumi, soundabr A5000 i telewizor XR75A93K. Jakieś pomysły?
Po kontakcie z Sony uzyskałem info, że drobny szum jest normalny. Jeśli jest według Ciebie zbyt mocny, to trzeba załatwiać przez serwis.
Odpuściłem, więc połączenie tego typu i zostało tylko hdmi. Gdzieś trafiłem na info, że podłączenie wzmacniacza rozwiązuje temat, ale nie mam jak sprawdzić.
Chyba też odpuszczę bo nie chce mi się kopać z koniem. Może jakaś aktualizacja to naprawi… a szum jest niestety duży więc kabelek odłączony i funkcja bezużyteczna…
Dokładnie, delikatnym szumem tego też nie nazwę, a skoro jakikolwiek szum przeszkadza nie tylko mi to funkcja zdaję się bezużyteczna. Człowiek jednak czystego dźwięku oczekuje.
Cześć,
Odkopuję temat łudząc się że coś to zmieni w podejściu Sony i że czasem czytają te fora.
Temat jest globalny od serii J. Od tego czasu Sony nie potrafi zidentyfikować dlaczego.
Niektórym pomagają naprawdę wysokiej klasy przewody (ja wydałem na nie 600zł i nic). Możesz próbować. W innym wypadku zawsze wymiana płyty głównej.
Większość ludzi nie chce z tego powodu rozbierać TV bo często różnie to wychodzi. Raczej decyzję są w stylu życia z szumem i odwracania się w przyszłości od marki.