Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam pytanie -Nerwujące jest ten tryb 3D poprostu niema go w opcjach na pilocie .
Mój Tcl chiński miał go na pilocie i działał bezbłędnie..Jak go uruchomić wiem że jest w opcjach w Meni ,ale jak właczam film to niema możliwości go uruchomić i właczyć tryb 3D aby obraz był normalny bo sa rózne dwa tryby 3D obok siebie i góra i dól.Jak film leci to z poziomu meni telewizora 3D mam wyłączone.
Możesz podać ta metodę, która działała wcześniej?
Witam. Po prostu, po włączeniu filmu w 3D, np z KODI można było wejść w ustawienia ogólne, ustawienia obrazu i tam włączyć tryb 3D. Teraz jest to niemożliwe. Jeśli spróbujesz wejść w ustawienia główne,odtwarzanie filmu zostaje przerwane a wejście w ustawienia ogólne powoduje automatycznie wybór ustawień dla wejścia HDMI. Jest w tym wątku foto przedstawiające "Actions Menu" właśnie po którejś aktualizacji i na nim widać, że ustawienia 3D zniknęły z tego Menu.
Witamy, o wsparcie zwróciliśmy się do naszego działu technicznego. Wrócimy z odpowiedzią możlwie szybko. Pozdrawiamy Zespół Sony
mamy kwiecień i komentarza brak
Witam. Ja może wyrażę swoje przemyslenia krótko: telewizor ten kupiłem m.in. po to aby móc oglądać filmy w 3D, bo tak lubię. Nie mogę zrozumieć ani też zgodzić się z tym, że tryb 3D w tym telewizorze daje się włączyć tylko w wybranych aplikacjach, np.: fabryczny odtwarzacz video, NETFLIX (za który trzeba płacić), YouTube. Natomiast nie da się włączyć trybu 3D w aplikacjach takich jak np.: VLC, KODI. Pytam - dlaczego? Mam telewizor z możliwością 3D i ktoś mi narzuca jakich aplikacji czy jakich źródeł mam używać aby móc korzystać z trybu 3D? Dlaczego tak ma być? Uważam, że tryb 3D powinien być dostępny w każdej chwili i powinienem mieć możliwość włączenia go nawet "na stałe" jesli najdzie mnie taka ochota.
No dobrze, ale czy masz opcję 3D w VLC i KODI?
temat też watęk na angielskim forum, jest tam pare przydatnych informacji
https://community.sony.co.uk/t5/televisions/unable-to-turn-on-3d-mode/td-p/2116121/page/3
Witam. "hctomi" - dzieki wielkie za link do wątku na angielskim forum. Wszystko zadziałało! Teraz jak "panisko" włączam sobie tryb 3D telefonem, poprzez aplikację "TV SideView", kiedy chcę i w jakiej aplikacji chcę. Np. KODI, gdzie jest sporo filmów w 3D i chyba wszystkie "chodzą". Aż się boję, żeby SONY nie zmodyfikowało tej aplikacji na telefony, bo znając ich podejście - najchetniej wszystko by pousuwali. No bo czy to nie jest z ich strony świństwo, że usunęli możliwość włączania trybu 3D w niektórych aplikacjach i trzeba włączać ten tryb poprzez aplikację telefoniczną?